Baclava cu nuci maruntite

Printeaza

Baclava cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar, apa.

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta
  • 200 g unt topit
  • 350 g nuci maruntite

pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 400 ml apa

 

Mod de preparare:

Foile de plăcintă se aşază pe masă. Prima foaie se unge cu unt si se presară cu nuci mărunţite, nu măcinate.

Foaia se rulează, se taie bucăţi de circa 8-10 cm lungime, care se asază în tavă sub forma unui cerc, atât cât se poate.

La fel se procedează şi cu celelalte foi. Ar trebui două tăvi pentru baclavaua în formă de cerc.

Se umple tava, se ung prăjiturile cu unt si se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumenesc.

Până se coc, se fierbe un sirop simplu de apă cu zahăr care se toarnă peste prăjiturile abia scoase din cuptor.

 

Baclava cu nuci maruntite

Baclava_cu_nuci_maruntite

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.