Baclava cu sirop

Printeaza

Baclava cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt, zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca.

Ingrediente:

  • 500 g foi de placinta
  • 150 g fistic
  • 150 g nuci
  • 100 g alune de padure
  • 180 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o lingura apa de flori de portocal

pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • 100 ml apa
  • 3 linguri apa de flori de portocal
  • o lingurita suc de lamaie

pentru decor:

  • 100 g miez de nuca intreg

 

Mod de preparare:

Pentru sirop, se pun zahărul, apa, apa de flori de portocal şi sucul de lămâie într-un vas, pe foc.

Se lasă la fiert aproxi¬mativ 15 minute, până se obţine un sirop bine legat. Se lasă să se răcească în totalitate.

Se topeşte untul, iar fructele uscate se prăjesc 30 de minute la cuptor. Apoi, se macină si se amestecă bine cu zahărul şi apa de flori de portocal.

Tava de copt se unge cu unt, iar foile de plăcintă se aşază câte două unse cu unt între ele, şi presărate cu amestecul de fructe uscate.

După ce s-au terminat ingredientele, se taie romburi cu un cuţit foarte bine ascuţit si pe fiecare romb-viitoare porţie se asază câte un miez de nucă.

Se coace pentru 20 de minute şi apoi, peste prăjitura fierbinte, se toarnă siropul.

Se lasă să se răcească si se dă la rece de pe o zi pe alta.

 

Baclava cu sirop

Baclava_cu_sirop

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.