Baclava cu visine si iaurt
PrinteazaBaclava cu visine si iaurt din: foi de plăcintă, oua, zahar, unt sau margarina, iaurt, esneta de vanilie, praf de copt, visine, apa, frişcă.
Ingrediente:
- 500 g foi de plăcintă (1 pachet)
- 3 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g unt sau margarină
- 350 ml iaurt
- esenţă de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 500-600 g vişine fără şâmburi
Pentru sirop:
- 3 pahare apă
- 500 g zahăr şi frişcă (opţional)
Mod de preparare:
Amesteci ouăle cu zahărul, iaurtul, untul topit (dar nu fierbinte), cu esenţa de vanilie şi praful de copt.
In tava unsă aşezi 2 foi de plăcintă, le ungi cu amestecul de mai sus, adaugi încă o foaie, o ungi, apoi urmează cea de-a patra foaie.
Presari vişine, adaugi 2 foi unse între ele, iarăşi vişine, 2 foi de plăcintă şi aşa mai departe, până termini compoziţia şi foile.
Deasupra trebuie să fie 2 foi unse. Introduci prăjitura în cuptor, la foc moderat, pentru 40-50 de minute.
Fierbi apa cu zahărul şi esenţa de vanilie, pâjiă se leagă bine. Torni siropul fierbinte peste baclavaua rece.
Laşi prăjitura acoperită cu un prosop curat, timp de 30-40 de minute, după care o poţi tăia pătrate sau romburi şi o poţi servi cu frişcă pe deasupra.
Pofta buna!
Prea dulce baclavaua pentru gustul meu!