Baclavale

Printeaza

Baclavale din: foi de placinta, nuci, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, sare.

Ingrediente:Baclavale

  • 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa
  • 1 kg nuci macinate
  • 1 kg zahar
  • 200 g unt
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si de portocala
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se scot foile de plăcintă de la sfece, se lasă câteva minu­te la temperatura camerei şi, între timp, se pune untul să se topească la foc mic. Se curăţă nucile, se râjnesc şi se amestecă cu 500 g de zahăr, un praf de sare, zahărul vanilat, 4-5 linguri de apă şi coaja de lămâie.

Se amestecă bine până se formează o pastă şi se lasă câteva minute să se lege. Se pregă­teşte o tavă de aragaz, se dă  drumul la cuptor la 120° C şi se unge tava cu puţin unt. Se aşază prima foaie, se unge cu unt topit, se aşază a doua foaie, se unge cu unt topit şi a treia foaie la fel, apoi se pune crema de nucă şi se aco­peră cu celelalte trei foi, care se ung pe rând cu unt, se taie bucă­ţele potrivite şi se bagă la cuptor.

Cât timp stau la cuptor, se pre­pară siropul din 500 g de zahăr, vanilie, 250 ml apă şi coajă de lămâie şi de portocală. După ce s-au copt, se scoate tava şi se toarnă siropul călduţ. Se lasă aproximativ o oră să se însiropeze şi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.