Bacon cu telina si cartofi la cuptor
PrinteazaBacon cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi.
Ingrediente:
- 6 felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional)
- 420ml de smântână dulce (frişcă lichidă)
- 350ml de lapte
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele
- 1 lingură de rozmarin tocat mărunt
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat felii
- 1 lingură de muştar Dijon
- 1 ţelină (de aprox. 500g), curăţată de coajă, tăiată în sferturi şi apoi în felii subţiri
- 500g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii foarte subţiri
Mod de preparare:
încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se prăjeşte baconul până devine puţin maroniu, apoi se lasă deoparte.
pun într-o cratiţă smântâna, laptele, usturoiul, rozmarinul, ardeiul şi muştarul şi se ţin pe foc până la punctul de fierbere.
toarnă puţin din amestecul cu smântână pe fundul unui vas termorezistent pentru gratin.
aşază în vas un strat de ţelină, apoi se presară bacon şi se asezonează cu sare şi piper. mai toarnă amestec, apoi se pune un strat de cartofi, bacon, sare şi piper, alternând un strat de ţelină cu unul de cartofi. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
acoperă cu restul de amestec şi se lasă la cuptor 1-1¼ h, până face o crustă aurie, iar legumele se taie uşor cu cuţitul. lasă deoparte 5 minute, apoi se serveşte.
Bacon cu telina si cartofi la cuptor
Pofta buna!
O nebunie este aici 🙂