Bagheta cu sunca
PrinteazaBagheta cu sunca din: faina, zahar, drojdie, ulei de masline, lapte, ananas, pasta de tomate, bacon, parmezan, busuioc, patrunjel, sare, piper, sos de ardei dulce, sos de rosii picant.
- 700 g făină
- 10 g zahăr
- 20 g drojdie
- 70 ml ulei de măsline
- 380 ml lapte
- o conservă ananas
- 60 g pastă de tomate
- 12 felii de bacon
- 100 g parmezan ras
- busuioc verde
- pătrunjel
- sare
- piper
- sos de ardei dulce
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă într-un bol cu puţin lapte călduţ, zahărul şi făină cât să rezulte un aluat lichid.
Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina rămasă împreună cu restul de lapte dulce în care s-a dizolvat o linguriţă cu sare şi piper după gust.
Se adaugă uleiul de măsline şi se frământă totul până se obţine un aluat nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul. Se împarte în patru bucăţi, se întind sub formă de cerc şi se ung cu pasta de tomate.
Se condimentează, se aşază feliile de bacon, se presară ananasul scurs şi tocat mărunt şi parmezanul ras. Se adaugă busuioc şi pătrunjel tocat, se rulează până se obţin patru baghete şi se crestează din loc în loc cu un cuţit.
Se lasă să dopească zece minute într-o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.
Bagheta cu sunca
Pofta buna!