Bagheta Prajita cu Pasta de Naut si Rosii Cherry

Printeaza

Bagheta Prajita cu Pasta de Naut si Rosii Cherry – un aperitiv delicios si sanatos, perfect pentru orice moment al zilei. Combinatia de texturi si arome, de la crocantul baghetei prajite la cremozitatea pastei de naut si prospetimea rosiilor cherry, face ca acest preparat sa fie apreciat atat de adulti, cat si de copii.

Este o optiune ideala pentru un mic dejun rapid, un pranz usor sau chiar pentru a impresiona oaspetii la o petrecere.

Ingrediente

  • 1 bagheta proaspata
  • 200 g naut fiert (sau din conserva)
  • 2 linguri de tahini
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 200 g rosii cherry, taiate in jumatati
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze de patrunjel proaspat, pentru decor

 

Modul de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga nautul fiert, tahini, sucul de lamaie, usturoiul tocat si 2 linguri de ulei de masline.

Mixeaza pana cand obtii o pasta fina si cremoasa. Daca pasta este prea groasa, adauga cateva linguri de apa pentru a obtine consistenta dorita.

Adauga sare si piper dupa gust, apoi mixeaza din nou pentru a incorpora condimentele. Pune pasta de naut deoparte.

Taie bagheta in felii de aproximativ 1 cm grosime.

Incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga feliile de bagheta si prajeste-le pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Intinde un strat generos de pasta de naut pe fiecare felie de bagheta prajita.

Aseaza jumatatile de rosii cherry deasupra pastei de naut.

Presara frunze de patrunjel proaspat tocate peste fiecare felie pentru un plus de culoare si aroma.

Aranjeaza feliile de bagheta pe un platou si serveste-le imediat, pentru a te bucura de textura crocanta a baghetei si prospetimea rosiilor.

Reteta Bagheta Prajita cu Pasta de Naut si Rosii Cherry

  • Pregatire: 15 minute
  • Gatire: 10 minute
  • Timp total: 25 minute

Poti adauga si alte legume proaspete, cum ar fi castraveti sau ardei gras, pentru un plus de prospetime.

Pentru o aroma mai intensa, poti adauga in pasta de naut putin chimen sau paprika afumata.

Bagheta prajita cu pasta de naut si rosii cherry se potriveste perfect alaturi de un pahar de vin alb rece.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 8 g
  • Carbohidrati: 30 g
  • Grasimi: 10 g
  • Fibre: 6 g
  • Zaharuri: 4 g

Un aperitiv delicios si sanatos, perfect pentru orice ocazie.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.