Bagheta cu pui si masline

Printeaza

Bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de rosii picant

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 25 g drojdie
  • o lingură de zahăr tos
  • 150 g unt
  • 100 ml lapte dulce
  • 250 g măsline feliate
  • sare
  • piper
  • o legătură de mărar
  • murături
  • sos de roşii picant

 

Mod de preparare:

Bagheta cu pui si masline: Piepturile de pui se curăţă de piele, se spală şi se fierb în apă fierbinte în care s-a adăugat o lingură de sare.

Se scot din apă, se lasă să se răcească, apoi se taie în cubuleţe. Intr-un castron se dizolvă droj­dia, împreună cu laptele dulce, zahărul tos şi o linguriţă de sare. Se adaugă untul topit şi răcit, două ouă şi se amestecă.

Compoziţia rezultată se toarnă peste făină şi se amestecă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit timp de o jumătate de oră.

Se împarte în bucăţi egale, li se dă forma dorită şi se aşază într-o tavă. Se pun cuburile de pui şi măslinele feliate, se condi­mentează cu piper şi se presară verdeaţa tocată.

Se împăturesc marginile, se ung cu ou bătut şi se crestează din loc în loc. Se introduce tava în cuptor şi se coace bagheta.

Se serveşte cu murături sau sos de roşii picant.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.