Baghetă umplută cu legume şi ton
PrinteazaO reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper.
- 1 baghetă
- 250 g anghinare în ulei (conservă)
- 150 g ton în ulei (conservă)
- 4 fileuri de anşoa
- 200 g rucola
- 50 g ceapă verde
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie bagheta în două pe orizontală şi apoi pe lungime şi scoate-i miezul. Scurge anghinarea de uleiul din conservă şi pune-o într-un castron. Adaugă tonul scurs, rucola şi ceapa verde tocate şi fileurile de anşoa.
Pune sare şi piper, după gust, amestecă şi umple cu această compoziţie interiorul baghetei. înfăşoară bagheta strâns în folie alimentară şi pune-o în frigider câteva ore. Inainte de a servi, taie bagheta umplută în felii groase de 2 cm şi aranjează-le în formă de piramidă pe un platou.
Este un preparat uşor, ce poate fi servit şi copiilor, având avantajul că poate fi pregătit din ajun. Este important ca bagheta să fie lăsată cel puţin câteva ore în frigider, înfăşurată strâns în folie alimentară. In acest fel, compoziţia din interior devine compactă, iar pâinea se înmoaie şi împrumută aromele umpluturii.
Baghetă umplută cu legume şi ton
Poftă bună!