Bagheta umpluta cu varza

Printeaza

Bagheta umpluta cu varza din: varza, ceapa, morocv, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, apa, sare.

 

Ingrediente:Bagheta_umpluta_cu_varza

  • 1 varză
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei.

Lasă-l la rece 30 de minute, apoi întinde o foaie cam de 1 cm grosime.

Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă varza tocată fideluţă şi frecată cu sare.

Lasă pe foc să se înăbuşe.
Pune un praf de sare şi, din când în când, stropeşte cu apă călduţă.

Adaugă morcovul ras, puţin piper şi cimbru. Lasă câteva minute pe foc, apoi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.

Intinde aluatul şi pune în mijloc umplutura răcorită. Ridică marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură.

Aşaz-o cu grijă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace-o la cuptor, la foc mediu, 45 de minute.

 

Bagheta umpluta cu varza

Bagheta_umpluta_cu_varza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bagheta umpluta cu masline

Bagheta umpluta cu masline

Bagheta umpluta cu masline din: baghetă, unt, pastă de peşte, sardele, măsline, castravecior, gogosar.   Ingrediente: 1 baghetă 200 g unt 1 tub pastă de peşte 2 sardele conservate 50 g măsline 1 castravecior murat în oţet 1 gogoşar   Mod de preparare: Tai franzela în jumătate, pe lungime. Scoţi miezul baghetei. Pentru umplutură, speli castraveciorul şi gogoşa­rul. Cureţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.