Bagheta umpluta cu masline din: baghetă, unt, pastă de peşte, sardele, măsline, castravecior, gogosar. Ingrediente: 1 baghetă 200 g unt 1 tub pastă de peşte 2 sardele conservate 50 g măsline 1 castravecior murat în oţet 1 gogoşar Mod de preparare: Tai franzela în jumătate, pe lungime. Scoţi miezul baghetei. Pentru umplutură, speli castraveciorul şi gogoşarul. Cureţi […]
Bagheta umpluta cu varza
PrinteazaBagheta umpluta cu varza din: varza, ceapa, morocv, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, apa, sare.
- 1 varză
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu zahăr
- 100 ml apă
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei.
Lasă-l la rece 30 de minute, apoi întinde o foaie cam de 1 cm grosime.
Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă varza tocată fideluţă şi frecată cu sare.
Lasă pe foc să se înăbuşe.
Pune un praf de sare şi, din când în când, stropeşte cu apă călduţă.
Adaugă morcovul ras, puţin piper şi cimbru. Lasă câteva minute pe foc, apoi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Intinde aluatul şi pune în mijloc umplutura răcorită. Ridică marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură.
Aşaz-o cu grijă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Coace-o la cuptor, la foc mediu, 45 de minute.
Bagheta umpluta cu varza
Pofta buna!
poate iti place si:
Bagheta umpluta cu masline
Pofta buna!