Bagheta umpluta in stil Nicoise
PrinteazaO reteta de bagheta umpluta in stil Nicoise din: oua, ton, maioneza, rosii, busuioc, masline, file de ansoa, salota, ulei de masline, otet de vin alb si mustar Dijon.
- 3 oua mari
- 130 g ton in ulei de masline, scurs, se pastreaza uleiul
- 1 bagheta lunga de aproximativ 54 cm
- 2 linguri de maioneza
- 3 rosii, taiate in felii groase
- 12-14 frunze de busuioc, dupa preferinta
- 12 masline, fara samburi
- 8 fileuri de ansoa
pentru dressing:
- 1 salota, tocata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin alb
- 1/2 lingurita de mustar Dijon
Mod de preparare:
Se dă în clocot apa într-o cratiţă mică, în care se pun ouăle şi se fierb 10 minute. Se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se curăţă cu grijă de coajă şi se taie în sferturi.
Intre timp, se amestecă toate ingredientele pentru dressing, se asezonează şi se amestecă cu uleiul rămas din conserva de ton.
Se taie bagheta în jumătate pe lungime, dar nu până la capăt, astfel încât să se deschidă ca o carte. Folosind degetele, se scoate miezul de pâine.
Se stropeşte jumătatea de jos a baghetei cu dressing. Se amestecă tonul cu maioneză şi se întinde pe pâine, peste dressing.
Se formează un nou stat compus din roşii, busuioc, măsliie, ouă şi anşoa. Se rulează strâns în hârtie de copt şi se leagă cu un elastic sau cu sfoara alimentară.
Se presează bine şi se lasă la frigider peste noapte. Se taie feli sau în patru bucăţi mai mari.
Bagheta umpluta in stil Nicoise
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bagheta umpluta cu ton
Foarte buna ideea