Baghete cu crema de branza de vaci
PrinteazaO reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, marar, sare si piper.
- 300 g brânză de vaci
- 200 g măsline
- 3 castraveţi verzi
- 3 roşii
- 325 g făină
- 15 g drojdie
- 125 ml lapte
- 50 ml de ulei de măsline
- o legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă puţină făină, se amestecă şi se lasă la dospit la loc cald.
Restul de lapte se amestecă cu un sfert de linguriţă de sare, uleiul şi drojdia dospită.
Se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se împarte aluatul în bucăţi egale, se modelează sub formă de baghete, se pun într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi presărată cu făină, se acoperă cu un şervet şi se mai lasă să crească timp de 15 minute.
Se crestează din loc în loc, se introduc în cuptorul încins şi se coc.
Separat, se amestecă brânza cu sare şi piper după gust şi mărarul tocat.
Baghetele se lasă să se răcească, apoi se umplu cu crema de brânză. Se servesc alături de măsline, castraveţi şi roşii feliate.
Baghete cu crema de branza de vaci
Pofta buna!