Baghete cu mozarella
PrinteazaBaghete cu mozarella
Ingrediente:
- 1 lămâie
- 400 g mozarella
- 1 legătură busuioc
- 5 linguri ulei de măsline
- sare, piper
- 4 roşii
- 6 baghete mici
Preparare:
Spălaţi lămâia, uscaţi-o, radeţi-i coaja stoarceţi-i sucul. Lăsaţi mozarella să se scurgă şi tăiaţi-o felii de 1/2 cm grosime. Pregătiţi busuiocul, rupeţi-i frunzuliţele.
Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu uleiul, sarea şi piperul. Aşezaţi feliile de mozarella pe o farfurie plată, stropiţi-le cu sosul marinat cu suc de lămâie şi adăugaţi busuiocul. Acoperiţi şi lăsaţi totul circa 1 oră pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. Pregătiţi roşiile şi tăiaţi-le felii de circa 1 cm. grosime.
Tăiaţi baghetele, aşezaţi roşiile şi mozarella una după alta şi acoperiţi cu cealaltă jumătate de baghetă. înfăşuraţi-le în hârtie şi legaţi-le cu sfoară de bucătărie, eventual, ornaţi-le cu busuioc.
Pofta buna!
Arata foarte bine baghetele astea
Arata chiar foarte bine. O sa fac si eu niste baghete cu mozzarella, mai ales ca am doi copii mici si trebuie sa-i rasfat mereu cu preparate noi 🙂