Baghete de peste cu lapte si pesmet
PrinteazaBaghete de peste cu lapte si pesmet din: peşte, sare, făină, lapte, pesmet, parmezan, ouă, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, oţet, salată verde, piper.
- 1 peşte potrivit ca mărime
- sare
- făină
- lapte
- pesmet
- parmezan ras
- ouă
- pătrunjel proaspăt
- ulei de măsline
- oţet
- ouă fierte
- puţină salată verde
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, aripioare, cap, coadă şi intestine şi se taie baghete cu o lungime aproximativă de cincisprezece centimetri şi o lăţime de circa doi centimetri şi jumătate, „înălţimea” fiind dată de grosirnea peştelui.
Se tăvălesc aceste baghete, rând pe rând, într-un amestec de făină cu sare şi piper (după preferinţă putându-se adăuga şi curry). Se trec, tot rând pe rând, printr-un amestec de lapte cu două lirlguri de făină, omogenizate bine cu două ouă bătute spumă.
Se trec baghetele printr-un nou amestec, de pătrunjel tocat foarte fin cu parmezan ras şi pesmet fin cernut, acoperindu-se bine pe toate feţele. Se pun la prăjit, pe grătarul fripteuzei, în ulei (de orice fel) bine încins dinainte. Când s-au rumenit frumos se scot şi se lasă se scurgă bine de ulei.
Salata verde se sărează, se piperează şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi oţet din vin (după preferinţă salata poate fi pregătită natur sau căli uşor înainte în unt proaspăt). Se pune salata, după omogenizare, pe un platou şi se aşază deasupra baghetele de peşte, intercalate cu jumătăţi, ori sferturi, de ou fiert moale.
Pe marginea platoului se pun ouă fierte, foarte moi, tăiate pe jumătate, pe diametrul mic, baghetele servindu-se înmuiate în gălbenuşul lor.
Pofta buna!