Reteta balmos oltenesc din: malao, apa, sare, unt, cas, smantana. Ingrediente: 300 g mălai 1 l apă sau lapte 1 linguriţă cu sare 2 linguri cu unt 500 g caş dulce de oi sau de vacă sare 1 cană cu smântână Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă sau lapte nefiert, mălai şi […]
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie
PrinteazaBalmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare.
- 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână)
- 250 g brânză de oi frământată
- 250 g caş de oaie
- 500 g făină de porumb
- 150 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert împreună cu sarea, iar când dă în clocot, adaugi făina de porumb în ploaie şi brânza de oi frământată.
Amesteci circa 15 minute cu grijă pentru a nu se face cocoloaşe, până se topeşte brânza. P
orţionezi şi serveşti cu caş proaspăt mărunţit şi unt pus deasupra.
Asezonezi cu salată de sezon sau cu murături.
Balmoşul adevărat se prepară cu zer, dar cum nu am mereu la îndemână, folosesc lapte sau lapte amestecat cu smântână.
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Retete batranesti: Balmos oltenesc
Balmos oltenesc din: malai, apa sau lapte, sare, unt, cas dulce, sare, smantana. Ingrediente: 350 g mălai 1 l apa sau lapte 1 linguriţă cu sare 2 linguri cu unt 500 g caş dulce de oi sau de vacă sare 1 cană cu smântână Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă sau lapte […]
Pofta buna!