Balmos de bucovina

Printeaza

Balmos de bucovina

Ingrediente:Balmos de bucovina

  • 1 kg mălai
  • 2 litri smântână
  • 400 g unt
  • 500 g telemea (mai sărată, că primeşte)
  • 1 kg caş proaspăt

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând mereu se adaugă brânza, se amestecă până e totul o mămăligă.

Se oferă în blide cu caş fărămiţat şi bucăţele de unt.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • balmos ardelenesc
  • balmos reteta

1 comentariu

  1. Nu mai stiu exact ce e balmosul…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.