Reteta balmos oltenesc din: malao, apa, sare, unt, cas, smantana. Ingrediente: 300 g mălai 1 l apă sau lapte 1 linguriţă cu sare 2 linguri cu unt 500 g caş dulce de oi sau de vacă sare 1 cană cu smântână Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă sau lapte nefiert, mălai şi […]
Balmos motesc
PrinteazaBalmos motesc din: smantana, faina de malai, sare.
- 1 kg smantana grasa
- 300 g faina de malai
- sare
Mod de preparare:
Se pune intr-o cratita de tuci smantana, se pune pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga faina, amestecând continuu, sa nu se afume.
Se fierbe bine pana se ingroasa; cand pe marginea cratitei apare untul topit, atunci este gata.
Se potriveste de sare si se serveste cald.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Reteta balmos oltenesc
Balmos gustos
Balmos gustos din: malai, lapte, branza framantata, smantana. Ingrediente: mălai cât pentru o mămăligă mai mică 1/2 I lapte 250 g brânză frământată de oaie sau brânză de burduf proaspătă smântână (o cană) Mod de preparare: Se face o mămăligă la care în loc de apă se foloseşte lapte amestecat cu apă. Când mămăliga este […]
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie
Balmos bucovinean cu lapte si cas de oaie din: lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână), brânză de oi frământată, caş de oaie, făină de porumb, unt, sare. Ingrediente: 1,5 l lapte (smântână sau lapte amestecat cu smântână) 250 g brânză de oi frământată 250 g caş de oaie 500 g făină de porumb 150 g […]
Cum se prepara Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa (VIDEO)
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa: Cum se prepara Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa:
Pofta buna!
Nu prea imi place reteta asta