Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]
Bame cu ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper, cimbru, busuioc, orez.
Ingrediente:
- 100 g unt
- două cepe roşii
- 4 căţei de usturoi
- o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute
- 800 g bame
- 4 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- o lingură cu pastă de ardei dulce
- 100 ml oţet
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- orez
Mod de preparare:
Bamele se spală, se crestează sau se taie în jumătăţi şi se pun într-o oală.
Se toarnă oţetul şi apă cât să le acopere, se acoperă cu un capac şi se lasă minim o oră.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel.
Se încinge untul într-o cratiţă, se pun ceapa tocată şi fulgii de ardei iute, se călesc până încep să se aurească şi se adaugă roşiile date pe râzătoare şi usturoiul pisat.
Se adaugă pasta de tomate şi pasta de ardei dulce dizolvate într-o cană cu apă, se presară sare şi piper după gust şi se fierb cinci minute.
Bârnele se scurg de apa în care au stat, se pun peste ingredientele din cratiţă, se amestecă şi se lasă să fiarbă. Se opreşte focul, se presară cimbru sau busuioc şi se servesc imediat.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Mancare de bame cu verdeata
Mancare de bame cu verdeata din: bame, ardei, rosii, paterunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei gras 500 g roşii 2 pahare apă, supă de legume ori de carne pătrunjel sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Speli bamele şi le tai codiţele. Tai rondele ardeii şi roşiile. Căleşti totul […]
Pofta buna!