Tocană de Vinete cu Roșii: O Rețetă Delicioasă de Post. Această rețetă simplă, dar savuroasă, combină vinetele suculente cu roșiile dulci și aromate, fiind perfectă pentru o cină ușoară sau ca garnitură lângă un fel principal. Ingrediente Vinete (2 mari): Vinetele sunt bogate în fibre, vitamine B1 și B6 și antioxidanți, care ajută la menținerea […]
Bame cu carne de vita si vin
PrinteazaBame cu carne de vita si vin din: carne de vita, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, ulei, vin, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită
- 800 g bame
- 300 g roşii sau 1 lingură de pastă de roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- sare
- 1 lingură oţet
- 120 ml ulei
- 1/2 pahar de vin
- pătrunjel verde
Mod de lucru:
Bame cu carne de vita si vin: Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în puţin ulei.
Când sunt gata, scoateţi-le pe un platou şi, în sosul rămas puneţi făina şi ceapa tocată; căliţi-le puţin, apoi stingeţi-le cu supă sau apă şi cu bulion din roşii curăţate în prealabil de pieliţe şi seminţe.
Lăsaţi vasul să fiarbă pe foc domol 20 de minute.
Strecuraţi acest sos peste carne şi daţi vasul la fiert. Separat, curăţaţi bârnele, opăriţi-le in oţet diluat, spălaţi-le bine şi, când carnea este pătrunsă, puneţi bârnele peste aceasta; fierbeţi-le încă 10 minute.
Adăugaţi în preparat 1/4 pahar de vin şi fierbeţi în continuare.
Când aduceţi preparatul la masă, decoraţ-l cu pătrunjel verde.
Pofta buna!
Lapti de Pește la Grătar cu Ierburi Aromatice
Lapti de Pește la Grătar cu Ierburi Aromatice – o opțiune de gătit sănătoasă și plină de savoare, perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz rafinat. Această rețetă transformă lăptii simpli într-un fel de mâncare elegant și delicios, potrivit pentru orice ocazie. Ingrediente: Lapti de pește (500 g): Proaspeți și curățați. Ulei de măsline […]