Salata de bame cu usturoi din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi […]
Bame cu carne
PrinteazaBame cu carne din: carne, bame, ulei, bors, bulion, vin, sare.
- 500 g carne
- 500 g bame
- ulei
- borş sau oţet
- o lingură bulion sau 4 roşii
- un păhărel de vin
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o fierbi înăbuşit, între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti cu borş sau cu oţet îndoit cu apă, le clăteşti în mai multe ape reci şi le laşi să se scurgă bine.
Le pui în cratiţa în care fierbe carnea numai când aceasta este bine fiartă.
Adaugi sare după gust, bulion sau roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tocate mărunt.
Când totul este aproape gata, pui vinul şi dai mâncarea la cuptor câteva minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bame in sos de mustar
Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul […]
Pofta buna!