Bame cu cartofi

Printeaza

O reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Bame cu cartofi

  • 1 ceapa mare, taiata in sferturi
  • 4 catei de usturoi, descojiti
  • 1 bucata de radacina proaspata de ghimbir (circa 5 cm), descojita
  • 1 ardei iute proaspat, rosu sau verde, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • 2 lingurite boabe de coriandru, macinate
  • 1 lingurita chimen, macinat
  • 1 lingurita curcuma ( sau jumatate cantitate sofran)
  • 450 ml supa simpla de legume, fierbinte,
  • 400 g rosii tocate
  • 200 g bame, curatate si feliate
  • 500 g cartofi, curatati si taiati bucati
  • 1 ardei gras, verde sau galben, curatat de seminte si taiat bucatele
  • 4 linguri stafide
  • 3 linguri coriandru tocat
  • sare si piper
  • frunze de coriandru, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul intr-un robot de bucatarie si se transforma intr-o pasta. (Ca alternativa, se toaca marunt ingredientele si se amesteca bine.) Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga pasta de condimente si ardeiul iute, si se prajesc timp de 6-7 minute la foc mic, pana cand mixtura incepe sa se rumeneasca.

Se adauga semintele de mustar, coriandrul macinat, chimenul si curcuma; se omogenizeaza pana la obtinerea unei paste. Se adauga treptat supa simpla de legume si rosiile, cu zeama cu tot, amestecand bine. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierb ingredientele 10 minute, la foc mic, pana cand aromele condimentelor se intrepatrund.

Se adauga bamele, cartofii, ardeiul gras si stafidele, si se asezoneaza dupa dorinta. Se amesteca bine, apoi se acopera din nou cratita si se fierbe mixtura 15-20 de minute la foc mic, pana cand cartofii se fragezesc.

Se adauga la final coriandrul tocat. Se serveste preparatul imediat, presarand deasupra alte cateva frunzulite de coriandru, ca ornament.

Bame cu cartofi

Bame cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.