Bame condimentate
PrinteazaBame condimentate din: rosii, bame, lamai, coriandru, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.
- 1 kg roşii
- 500 g bame verzi
- 3 lămâi
- 1 legătură coriandru uscat
- 1 legătură coriandru verde
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 1 ceaşcă ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă bine bamele şi li se scot cotoarele şi codiţele. Se spală bine în mai multe rânduri de apă şi se lasă să se scurgă bine. Se scot seminţele şi pieliţele de la roşii şi se taie cubuleţe.
Coriandrul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Bamele se călesc în ulei bine încins şi, când sunt gata, se transferă în alt vas.
In uleiul în care acestea s-au călit, se pune ceapa tăiată fin şi, când începe să îşi schimbe culoarea, se adaugă usturoiul şi coriandrul, bamele, roşiile, piperul şi sarea.
Se toarnă apă călduţă, cât să acopere totul, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până la înmuierea bâmelor. Când sunt aproape făcute, se toarnă deasupra sucul celor trei lăimâi.
Se servesc calde, presărate cu coriandru proaspăt tocat fîn.
Pofta buna!