Bame cu carne de porc
PrinteazaBame cu carne de porc din: carne de porc, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, patrunjel, ulei, vin.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg bame
- 300 g roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- sare
- 1 lingură oţet
- pătrunjel verde
- 120 ml ulei
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în puţin ulei. Când sunt frumos rumenite pe toate feţele, scoateţi-le, iar în grăsimea în care aţi prăjit carnea pregătiţi un sos.
Căliţi foarte puţin făina şi ceapa tocată fin. Stingeţi cu supă sau cu apă şi cu roşiile curăţate şi tăiate în felii. Fierbeţi timp de 20 de minute, strecuraţi sosul peste carne şi daţi la fiert cu foc domol.
Curăţaţi legumele, opăriţi-le cu apă clocotită şi oţet, iar atunci când carnea este aproape gata, puneţi-le peste ea şi mai fierbeţi 10-15 minute.
Completaţi cu vin şi pătrunjel verde tocat. Preparatul este gata.
Pofta buna!