Bame cu carne de vita si vin
PrinteazaBame cu carne de vita si vin din: carne de vita, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, ulei, vin, patrunjel.
- 1 kg carne de vită
- 800 g bame
- 300 g roşii sau 1 lingură de pastă de roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- sare
- 1 lingură oţet
- 120 ml ulei
- 1/2 pahar de vin
- pătrunjel verde
Mod de lucru:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în puţin ulei. Când sunt gata, scoateţi-le pe un platou şi, în sosul rămas puneţi făina şi ceapa tocată; căliţi-le puţin, apoi stingeţi-le cu supă sau apă şi cu bulion din roşii curăţate în prealabil de pieliţe şi seminţe.
Lăsaţi vasul să fiarbă pe foc domol 20 de minute.
Strecuraţi acest sos peste carne şi daţi vasul la fiert. Separat, curăţaţi bârnele, opăriţi-le in oţet diluat, spălaţi-le bine şi, când carnea este pătrunsă, puneţi bârnele peste aceasta; fierbeţi-le încă 10 minute. Adăugaţi în preparat 1/4 pahar de vin şi fierbeţi în continuare.
Când aduceţi preparatul la masă, decoraţ-l cu pătrunjel verde.
Pofta buna!