Bame cu rosii
PrinteazaO reteta de bame cu rosii din: rosii, bame, lamaie, coriandru uscat si verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 1 kg roşii
- 500 g bame verzi
- 3 lămâi
- 1 legătură coriandru uscat
- 1 legătură coriandru verde
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 1 ceaşcă ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se curăţă bine bamele şi se scot cotoarele şi codiţele, spălându-se în mai multe ape. Se lasă să se scurgă bine. Se scot seminţele şi pieliţele de la roşii şi se taie în cubuleţe. Coriandrul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Bamele se călesc în ulei bine încins şi, când sunt gata, se scot în alt vas. In uleiul în care s-au călit, se pune ceapa tăiată fin şi, când începe să îşi schimbe culoarea, se adaugă usturoiul şi coriandrul, bamele, roşiile, piperul şi sarea.
Se toarnă, cât să acopere totul, apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până la înmuierea bamelor. Cu puţin înainte, se toarnă în cratiţă sucul de lămâie. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat fin.
Poftă bună!