Mancare de bame cu verdeata din: bame, ardei, rosii, paterunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei gras 500 g roşii 2 pahare apă, supă de legume ori de carne pătrunjel sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Speli bamele şi le tai codiţele. Tai rondele ardeii şi roşiile. Căleşti totul […]
Bame in sos de mustar
PrinteazaBame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.
- 1 kg bame
- 4 linguri cu otet
- sare
Pentru sos:
- 4 lingurite cu mustar
- 2 lingurite cu miere
- 1 lingurita cu otet
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi o linguriţă cu sare sau lasă-le în apă rece cu zeamă de lămâie cel puţin o jumătate de oră.
După ce ai opărit bamele, răstoarnă-le într-o strecurătoare ca să se scurgă foarte bine. Taie-le în două, pe lungime, între timp, pregăteşte sosul de muştar.
Freacă uşor muştarul cu mierea. Incorporează treptat oţetul şi uleiul, ca la maioneză.
Serveşte bamele stropite cu muştar.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tocanita de bame cu ardei iute
Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]
Bame in sos de rosii
Bame in sos de rosii din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g bame 500 ml bors 4 rosii 1 ceapa 1 lingura faina 2 linguri bulion 1 lingura ulei 1 lamaie 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Bamele se […]
Pofta buna!