Bame in sos de rosii
PrinteazaBame in sos de rosii din: bame, bors, rosii, ceapa, faina, bulion, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper.
- 600 g bame
- 500 ml bors
- 4 rosii
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 2 linguri bulion
- 1 lingura ulei
- 1 lamaie
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bamele se curăţă, se spală, se opăresc în borş, apoi se lasă până se scurg bine. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la fiert separat. Când e fiartă suficient, se aruncă apa şi se puna alta, adăugând bâmele, bulionul şi făina, dizolvate în puţină apă rece.
Se lasă să fiarbă la foc mic până se pătrund bâmele, timp în care se opăresc roşiile cu apă clocotită, se curăţă de pieliţe, seminţe şi se taie în felii.
Se adaugă feliile de roşii peste bame, se toarnă uleiul şi se dă la cuptor pentru un sfert de oră.
Când s-au răcit, se toarnă zeama de lămâie şi se presară verdeaţa.
Pofta buna!