Bame cu morcovi şi ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si orez.
- 500 g bame congelate
- doi morcovi
- două cepe
- 5 căţei de usturoi
- o rădăcină de pătrunjel
- o ţelină mică
- un ardei iute
- o linguriţă de zahăr tos
- 4 roşii
- pastă de tomate
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- mărar
- sare
- piper
- orez
- oţet
Mod de preparare:
Bamele se decongelează, se pun într-o oală cu apă rece şi trei linguri de oţet, se acoperă cu un capac şi se lasă minimum o oră. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ţelina, rădăcina de pătrun¬jel şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi subţiri şi se pun într-un castron.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul; legumele feliate şi se călesc zece minute. Se adaugă bamele clătite cu apă rece, două căni de apă şi se fierb zece minute. Se adaugă roşiile date pe râză¬toare şi o lingură de pastă de tomate, zahărul tos şi ardeiul iute tăiat rondele.
Când bamele sunt fierte, se presară mărar tocat, se opreşte focul şi se servesc. Se servesc ca atare sau cu orez fiert.
Bame cu morcovi şi ardei iute
Pofta buna!