Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]
Bame cu sos de mustar – usor de preparat
PrinteazaBame cu sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.
- 1 kg bame
- 4 linguri cu otet
- sare
pentru sos:
- 4 lingurite cu mustar
- 2 lingurite cu miere
- 1 lingurita cu otet
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Petru a indeparta mucigaiul pe care il contin bamele, taie cu grijă codiţele şi căpăcelele de la bază fără a atinge miezul.
Opăreşte-le într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi o linguriţă cu sare sau lasă-le în apă rece cu zeamă de lămâie cel puţin o jumătate de oră.
După ce ai opărit bamele, răstoarnă-le într-o strecurătoare ca să se scurgă foarte bine.
Taie-le în două, pe lungime, între timp, pregăteşte sosul de muştar.
Freacă uşor muştarul cu mierea. Incorporează treptat oţetul şi uleiul, ca la maioneză.
Serveşte bamele stropite cu muştar.
Bame cu sos de mustar
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de bame cu carne de vita
Mancare de bame cu verdeata
Mancare de bame cu verdeata din: bame, ardei, rosii, paterunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei gras 500 g roşii 2 pahare apă, supă de legume ori de carne pătrunjel sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Speli bamele şi le tai codiţele. Tai rondele ardeii şi roşiile. Căleşti totul […]
Tocanita de bame cu ardei iute
Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]
Pofta buna!