Bame cu sos de mustar – usor de preparat

Printeaza

Bame cu sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei.

Ingrediente:Bame_cu_sos_de_mustar

  • 1 kg bame
  • 4 linguri cu otet
  • sare

pentru sos:

  • 4 lingurite cu mustar
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingurita cu otet
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Petru a indeparta mucigaiul pe care il contin bamele, taie cu grijă codiţele şi căpăcelele de la bază fără a atinge miezul.

Opăreşte-le într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi o linguriţă cu sare sau lasă-le în apă rece cu zeamă de lămâie cel puţin o jumătate de oră.

După ce ai opărit bamele, răstoarnă-le într-o strecurătoare ca să se scurgă foarte bine.

Taie-le în două, pe lungime, între timp, pregăteşte sosul de muştar.

Freacă uşor muştarul cu mierea. Incorporează treptat oţetul şi uleiul, ca la maioneză.

Serveşte bamele stropite cu muştar.

Bame cu sos de mustar

Bame_cu_sos_de_mustar

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de bame cu carne de vita

Tocana de bame cu carne de vita 

Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina.   Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină   Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce s-a […]

 

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu verdeata din: bame, ardei, rosii, paterunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g bame 500 g ardei gras 500 g roşii 2 pahare apă, supă de legume ori de carne pătrunjel sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli bamele şi le tai codiţele. Tai rondele ardeii şi roşiile. Căleşti totul […]

 

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.