Bame
PrinteazaBame din: bame, rosii, ceapa, verdeata, untdelemn, sare, faina, sare de lamaie.
- un kilogram bame
- 10 roşii
- 3 cepe
- 4 legături verdeaţă
- un pahar untdelemn
- sare
- o lingură făină
- un bob sare de lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă bamele numai de codiţă, se fierb pe jumătate în apă clocotită cu sare de lămâie, borş sau zeamă de roşii, se strecoară şi se aşează într-o cratiţă astfel: un rând de felii de roşii amestecate cu feliuţe de ceapă şi puţină sare, apoi un rând de bame, iar deasupra felii de roşii, verdeaţa spălată şi tocată şi untdelemnul.
La urmă se presară totul cu făină.
Se lasă să fiarbă, la foc mic, până scai bine sosul şi bamele sunt fierte.
Se serveşte rece.
Pofta buna!