Bame

Printeaza

Bame din: bame, rosii, ceapa, verdeata, untdelemn, sare, faina, sare de lamaie.

Ingrediente:Bame

  • un kilogram bame
  • 10 roşii
  • 3 cepe
  • 4 legături verdeaţă
  • un pahar untdelemn
  • sare
  • o lingură făină
  • un bob sare de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă bamele numai de codiţă, se fierb pe jumă­tate în apă clocotită cu sare de lămâie, borş sau zeamă de roşii, se strecoară şi se aşează într-o cratiţă astfel: un rând de felii de roşii amestecate cu feliuţe de ceapă şi puţină sare, apoi un rând de bame, iar deasupra felii de roşii, verdeaţa spălată şi tocată şi untdelemnul.

La urmă se pre­sară totul cu făină.

Se lasă să fiarbă, la foc mic, până scai bine sosul şi bamele sunt fierte.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.