Bami Goreng cu carne de pui si creveţi
PrinteazaBami Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir, creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia alb si supa.
- 400 g file de piept de pui
- 6 cepe verzi
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 varza chinezeasca mica
- sare
- 2 ardei iuti mici
- 3 cm ghimbir proaspat
- 300 g creveti decorticati si curatati
- 350 g taitei chinezesti subtiri, cu ou
- 3-4 linguri ulei de arahide
- 1 lingurita zahar
- 3-4 linguri sos de soia alb
- circa 75 ml supa
Mod de preparare:
Se taie carnea felii şi ceapa verde bucăţi. Ss toacă ceapa şi usturoiul.
Se taie varza sferturi şi se opăreşte în apă cu sare 2-3 min. Se trece prin jet de apă rece şi se scurge.
Se curăţă ardeii iuţi şi se toacă. Se decojeşte ghimbirul şi se taie.
Se şterg creveţii. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiile de pe ambalaj, şi se trec prin jet de apă rece. Se scurg.
Se călesc tăiţeii în ulei şi se scot. Se prăjeşte carnea şi se adaugă ceapă verde, ceapă tocată, varză chinezească şi usturoi; se călesc împreună 2-3 min. S
e adaugă ardeiul iute, ghimbir şi crevete şi se călesc 3-4 min. Se adaugă sare, zahăr, sos de soia şi supă.
Se adaugă tăiţeii şi se încălzesc, amestecând. Se sărează şi se piperează, eventual se ornează cu coriandru.
Bami Goreng cu carne de pui si creveţi
Pofta buna!