Banana split cu biscuiti

Printeaza

Banana split cu biscuiti din: biscuiti, crema de branza, unt, iaurt, vanilie, banane, ananas, zahar, gelatina.

Ingrediente:Banana split cu biscuiti

  • 240 g biscuiţi digestivi
  • 400 g cremă de brânză
  • 50 g unt topit
  • 250 g iaurt cremos de banane
  • miezul de la o păstaie de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 3-4 banane bine coapte
  • o conservă de ananas bucăţele, cu tot cu suc
  • 2 linguri zahăr bruna
  • 3 foi de gelatină (sau 1/2 linguriţă gelatină albă fin mărunţită)

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se mărunţesc fin, se adaugă untul topit şi se amestecă bine. Blatul de biscuiţi se distribuie egal în borcane.

Se amestecă crema de brânză, iaurtul, zahărul pudră şi miezul de la păstaia de vanilie până se obţine o compoziţie omogenă, care se toarnă peste stratul de biscuiţi. Deasupra ei se aşază un strat de banane tăiate cubuleţe.

Ananasul şi zahărul brun se pun pe foc şi se amestecă până dau în clocot, obţinându-se un sirop. Intre timp, foile de gelatină se ţin în apă rece până se înmoaie.

Gelatina se pune peste ananasul cald şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească, apoi sosul de ananas se adaugă în borcane, peste banane, înainte de a fi consumat.

Desertul se ţine la frigider cel puţin o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.