Banana split, un desert american delicios

Printeaza

Banana split

Banana splitDesertul de vară clasic în Statele Unite ale Americii este făcut dintr-o banană tăiată de-a lungul şi trei linguri de îngheţată aşezate între jumătăţile de banană, totul stropit cu un topping.

Se pare că desertul a fost creat în 1904, într-un orăşel de la poalele munţilor Allegheny, de către ucenicul unui farmacist, pe nume David Strickler. în acele vremuri, farmaciştii deţineau snack-baruri şi magazine de îngheţată.

Deşi pare foarte simplu, acestui desert i-a fost dedicată o carte întreagă: Banana split: Tot ceea ce trebuie să ştim despre cel mai grozav desert al Americii de Michael Turback.

Versiunea clasică a desertului conţine o lingură de îngheţată de vanilie, stropită cu sirop de ananas, o lingură de îngheţată de ciocolată, stropită cu sirop de ciocolată şi o lingură de îngheţată de căpşuni, stropită cu sirop de căpşuni. Dar nu trebuie să uitaţi să acoperiţi desertul cu un strat de nuci tocate în bucăţi mari. să adăugaţi încă o lingură bună de frişcâ şi o cireaşă maraschinol.

Deseori, se serveşte pe un platou special, de forma unei bărci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.