Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti
PrinteazaO reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt, biscuiti.
- 5 banane mari
- 2 linguri de zahăr tos sucul de la o lămâie
- 2 linguri de miere lichidă, plus extra pentru stropit
- 200ml de smântână slabă
- 200ml de iaurt natural
- o mână de biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi
Mod de preparare:
Curăţaţi de coajă şi tăiaţi pe lungime două banane mari. Aşezaţi-le cu partea tăiată în sus, pe o tavă, şi presăraţi-le cu zahăr tos. Daţi-le la cuptor, lăsaţi-le până când zahărul se caramelizează, apoi lăsaţi-le câteva minute la răcorit.
Curăţaţi de coajă şi pasaţi restul de banane cu o furculiţă, apoi amestecaţi-le cu sucul de lămâie şi miere. Bateţi iaurtul şi smântână până când se omogenizează. Amestecaţi cu piureul de banane şi adăugaţi jumătate din cantitatea de biscuiţi zdrobiţi.
Aşezaţi bananele caramelizate în 4 pahare pentru servit (dacă sunt prea lungi, tăiaţi-le în două) şi adăugaţi deasupra piureul de banane. Presăraţi restul de biscuiţi şi stropiţi cu puţină miere, înainte de a servi.
Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti
Pofta buna!