Banane caramel

Printeaza

Banane caramel din: banane, ulei, zahar, susan, faina, amidon, ou, sare.

Ingrediente:

  • 4 banane coapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui

Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan

Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare

 

Mod de preparare:

Banane caramel: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă.

Se decojesc bananele şi se taie în felii de 4 cm. Se dau prin pane şi prăjeşte-le în ulei, la foc mic, pe toate părţile, aproximativ 5 minute.

In altă tigaie, dizolvă zahărul în puţină apă, se lasă la foc potrivit şi se amestecă să scadă, până ce caramelul devine galben-maroniu.

Este momentul în care se adaugă susanul. In final, cu un cleşte, înmoaie în caramelul î ncins fiecare bucată de banană şi apoi se stinge într-un vas cu apă foarte rece.

Caramelul trebuie să fie crocant iar interiorul fondant.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.