Banane caramel
PrinteazaBanane caramel din: banane, ulei, zahar, susan, faina, amidon, ou, sare.
Ingrediente:
- 4 banane coapte
- 100 ml ulei floarea soarelui
Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan
Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare
Mod de preparare:
Banane caramel: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă.
Se decojesc bananele şi se taie în felii de 4 cm. Se dau prin pane şi prăjeşte-le în ulei, la foc mic, pe toate părţile, aproximativ 5 minute.
In altă tigaie, dizolvă zahărul în puţină apă, se lasă la foc potrivit şi se amestecă să scadă, până ce caramelul devine galben-maroniu.
Este momentul în care se adaugă susanul. In final, cu un cleşte, înmoaie în caramelul î ncins fiecare bucată de banană şi apoi se stinge într-un vas cu apă foarte rece.
Caramelul trebuie să fie crocant iar interiorul fondant.
Pofta buna!