Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale
PrinteazaO reteta de banane caramelizate si iaurt cu pricomigdale din: banane, zahar pudra, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt si pricomigdale.
- 5 banane mari
- 2 linguri de zahar pudra
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri de miere naturala
- 200 ml smantana slaba
- 200 ml de iaurt natural
- o mana de pricomigdale, usor zdrobite
Mod de preparare:
Decojeşte două banane şi taie-le în jumătate, pe lungimea lor. Apoi aşază-le într-o tavă cu partea tăiată în jos. Presară zahărul pudră.
Pune tava într-un cuptor fierbinte şi las-o acolo până se caramelizează zahărul. Apoi lasă feliile de banană la răcit câteva minute.
Decojeşte şi pisează celelalte banane cu o furculiţă, apoi amestecă-le cu sucul de lămâie şi cu mierea. Bate smântână împreună cu iaurtul până ce se omogenizează şi se îngroaşă puţin.
Pune compoziţia peste bananele pisate şi adaugă jumătate din cantitatea de pricomigdale.
Aşază bananele caramelizate în pahare (scurtează-le dacă sunt prea lungi). Deasupra toarnă compoziţia cu banane pisate.
Presară restul de pricomigdale şi decorează cu puţină miere.
Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale
Pofta buna!