Banane cu bezea
PrinteazaO reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt.
- 3 banane medii
- 150 g zahăr
- un baton vanilie
- 4 linguri orez
- 1 lapte
- două bucăţi de zahăr
- două ouă
- o lingură gelatină de fructe
- 30 g unt
Mod de preparare:
Faci un sirop din 50 g zahăr, vanilie şi un pahar de apă, în care înmoi 5 minute bananele. Apoi le scoţi şi laşi siropul să se răcească. Separat, fierbi orezul 20 minute în lapte, împreună cu zahărul.
Desfaci gălbenuşurile în siropul de banane şi amesteci cu orezul. Aşezi orezul moviliţă într-o formă unsă cu unt, cu bananele puse de jur împrejur. Acoperi preparatul cu albuşurile bătute cu zahărul rămas, apoi dai la cuptor 8-10 minute.
Bananele se servesc în vasul în care s-au copt; torni deasupra gelatina de fructe.
Poftă bună!