Banane cu ghimbir si sos cointreau

Printeaza

Banane cu ghimbir si sos cointreau din: banane, prune rosii, ghimbir, suc de portocale, cointreau, gelatina, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, smantana, ciocolata.

Ingrediente:

  • 3 banane
  • 3 prune roşii
  • o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat
  • 3-4 linguri de suc de portocale
  • 6 linguri de Cointreau
  • o lin­guriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină
  • 125 ml lapte
  • o jumătate de baton de vanilie
  • două gălbenuşuri
  • o lingură de zahăr
  • 250 g smântână grasă
  • ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi bananele rondele. Tocaţi prunele mărunt şi amestecaţi-le cu bananele, sucul de portocale, ghimbirul şi trei linguri de Cointreau, apoi lăsaţi-le la marinat.

Pentru sosul Cointreau:

Amestecaţi gelatina cu două linguri de apă rece şi lăsaţi-o la înmuiat 10 minute. Fierbeţi laptele, tăiaţi batonul de vanilie, radeţi esenţa din interior, adăugaţi esenţa şi batonul în lapte, daţi din nou în clocot şi lăsaţi să se răcească puţin.

Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul. Adăugaţi laptele, apoi turnaţi amestecul într-o cratiţă cu pereţi dubli sau într-un vas pus într-o cratiţă cu apă clocotită şi încălziţi crema până se îngroaşă (aproximativ 6-7 minute),

încorporaţi gelatina şi omogenizaţi până se dizolvă complet.

Puneţi vasul în apă rece şi amestecaţi crema din când în când. Adăugaţi celelalte 3 lin­guri de Cointreau imediat ce crema începe să se întărească.

Bateţi smântână până când se îngroaşă şi încorporaţi-o în cremă.

Aranjaţi bananele cu ghimbir pe farfurii de desert, turnaţi crema peste fructe şi daţi-le la frigider.

Ornaţi-le cu ciocolată rasă.

 

Banane cu ghimbir si sos cointreau

Banane_cu_ghimbir_si_sos_cointreau

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.