Banane in aluat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt.
- 2 banane mari
- suc de lamaie
- ulei
- zahar
- 60 g faina
- 1 ou
- 1 varf de lingurita sare
- 1/4 cana lapte
- 1 sfert de lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina.
Se adauga laptele treptat, pana cand aluatul devine are o consistenta relativ moale, se mai amesteca cinci minute si se da deoparte.
Bananele se curata si se taie felii pe diagonala groase.
Se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins pana devin aurii.
Se scurg de grasime si se stropesc cu lamaie. Se trec apoi prin zahar.
Pofta buna!