Banane iuţi
PrinteazaO reteta delicioasa de banane iuti din: banane, zahar pudra, unt fara sare, ardei rosu iute, rom, lapte de nuca de cocos si inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 3 banane
- 75 g zahăr pudră
- 15 g unt fără sare
- ½ ardei roşu iute, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 50 ml rom negru
- 60 ml lapte de nucă de cocos
- Îngheţată de vanilie
Mod de preparare:
Într-o tigaie de teflon se caramelizează zahăru, apoi se adaugă ardeiul. Decojiţi şi tăiaţi pe diagonală bananele care se pun peste zahărul caramelizat şi adăugaţi untul. Lăsaţi bananele să se caramelizeze timp de 2-3 minute inainte de a le flamba cu rom.
După ce focul s-a stins, adăugaţi laptele de nucă de cocos şi amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc timp de 1-2 minute. Pentru servire, puneţi feliile de banană în boluri şi adăugaţi peste o lingură cu îngheţată de vanilie.
Pofta bună!