Banane prajite din: banane, ulei, faina, ou, fulgi de nuca de cocos, zahar, bicarbonat de sodiu, sare, apa. Ingrediente: 4 banane ulei pentru prajit 1 cana faina 1 ou 2 linguri fulgi de nuca de cocos 2 linguri de zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/4 cana de apa Mod de preparare: Intr-un […]
Banane plantain prajite
PrinteazaBanane plantain prajite
In Caraibe şi în ţările sudamericane din apropierea ecuatorului, o mâncare de prânz tradiţională constă din carne sau peşte cu orez, fasole, salată şi câteva fâşii de banane plantain prăjite.
Cele din urmă sunt deseori cea mai gustoasă parte a mâncării. Bananele plantain sunt asemănătoare bananelor obişnuite, însă mai mari şi mai puţin rotunde. O altă diferenţă esenţială constă în faptul că ele nu pot fi mâncate crude.
Doar bananele plantain bine coapte sunt gustoase prăjite. Când ajung la maturitate, sunt puţin moi şi au coaja mai degrabă neagră decât galbenă.
Prăjite în tigaie, în ulei vegetal, feliile alb-crem de banană capătă o crustă maronie lucioasă şi o consistenţă puţin crocantă. Miezul cald devine suficient de moale pentru a putea fi tăiat cu o latură a furculiţei, iar aroma dulce aminteşte de gustul bananelor obişnuite, rămânând, totuşi, distinctă.
Reteta zilei: Banane prajite
Banane prajite cu miere
Banane prajite cu miere din: banane, ou, zahar, amidon, faina, sare, praf de copt, smantana, unt, ulei, miere. Ingrediente: banane 1 ou bătut 2 linguri zahăr 1/4 cană amidon 1/4 cană faină cernută 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă praf de copt 1/2 cană smântână 1 lingură unt topit 2 căni ulei vegetal 2 linguri miere […]