Provenind din carnea de mistreț, această pastramă aduce o aromă intensă și o experiență culinară autentică, fiind perfectă pentru cei care doresc să exploreze savoarea vânatului în preparatele lor. Ingrediente: Carne de mistreț (1 kg): Aleasă din partea de […]
Banane cu susan şi caramel
PrinteazaBanane cu susan si caramel din: banane, zahar, unt, frisca, seminte de susan si inghetata de vanilie.
Ingrediente:
- 6 banane mari, decojite şi tăiate în 4
- 8 linguri de zahăr light muscovado
- 2 linguri de unt
- 200ml frişcă lichidă
- 2 linguri de seminţe de susan, prăjite
- îngheţată de vanilie de calitate, pentru servit
Mod de preparare:
dau bananele prin 2 linguri de zahăr. Se încinge o tigaie moderat apoi se prăjesc puţin bananele, câteva bucăţi deodată, până ce devin lipicioase şi capătă urme de la tigaie. Se ţin la cald, în cuptor.
Pentru sos, se pun zahărul rămas, untul şi frişca într-o cratiţă mică şi se amestecă la foc domol până ce se topeşte zahărul.
adaugă şi seminţele de susan. Poate fi pregătit cu o zi înainte.
Pentru servire, se pun câteva bucăţi de banană în 8 cupe, se toarnă caramel peste banane şi apoi se adaugă câte o lingură de îngheţată deasupra.
Banane cu susan şi caramel
Pofta buna!
Urda este un produs lactat proaspăt și gustos, originar din tradițiile românești și ale altor culturi din Europa Centrală și de Est. Deși este adesea considerată o brânză mai puțin cunoscută, urda are un rol important în alimentația zilnică datorită proprietăților sale nutritive și versatilității sale în preparate […]