Banane cu susan şi caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de banane cu susan si caramel din: banane, zahar, unt, frisca, seminte de susan si inghetata de vanilie.
- 6 banane mari, decojite şi tăiate în 4
- 8 linguri de zahăr light muscovado
- 2 linguri de unt
- 200ml frişcă lichidă
- 2 linguri de seminţe de susan, prăjite
- îngheţată de vanilie de calitate, pentru servit
Mod de preparare:
Se dau bananele prin 2 linguri de zahăr. Se încinge o tigaie moderat apoi se prăjesc puţin bananele, câteva bucăţi deodată, până ce devin lipicioase şi capătă urme de la tigaie. Se ţin la cald, în cuptor.
Pentru sos, se pun zahărul rămas, untul şi frişca într-o cratiţă mică şi se amestecă la foc domol până ce se topeşte zahărul. Se adaugă şi seminţele de susan. Poate fi pregătit cu o zi înainte.
Pentru servire, se pun câteva bucăţi de banană în 8 cupe, se toarnă caramel peste banane şi apoi se adaugă câte o lingură de îngheţată deasupra.
Banane cu susan şi caramel
Pofta buna!