Bangers and mash
PrinteazaBangers perfecţi din: paine, slanina, piper, nucsoara, ghimbir, sirop de porumb, carne de porc, sare, ulei.
- 17 felii de pâine albă
- 250 g slănină de porc (o bucată), fără şoric
- 25 g zwieback fărâmiţat
- 1/2 linguriţă piper negru măcinat
- 1/2 linguriţă piper alb măcinat
- 1/4 linguriţă nucşoară măcinată
- 1/2 linguriţă coajă de nucşoară măcinată
- 1/4 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 lingură sirop de porumb
- 500 g carne de porc tocată, preferabil pulpă
- 1 linguriţă sare de masă
- 1,2 m intestine de porc (diametru de 2,5-3,5 cm)
- ulei de arahide
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180 grade.
Intr-o găleată cu apă se înmoaie aşchii din lemn de stejar. Grătarul se lasă să se încingă 20-30 de minute. Intre timp se aşază 16 felii de pâine pe o foaie de hârtie de copt.
Se prăjesc în cuptor, 30-40 minute, până capătă o culoare uniformă maro închis.
Pâinea se rupe apoi în bucăţi, într-un castron mare. Castronul se umple cu apă rece şi se lasă să stea o oră. Aşchiile din lemn de stejar se usucă puţin şi se presară pe grătar.
De îndată ce încep să fumege, se aşază slănina în centrul grătarului şi se frige până apar băşici şi începe să se simtă un miros specific de cârnat.
Slănina se ia de pe grătar şi după ce s-a răcorit se păstrează la frigider până se răceşte complet, apoi se taie în cuburi mici. Cuburile se împart în 2, 3 porţii, care se toacă pe rând într-un robot de bucătărie, până obţinem o pastă untoasă.
Pasta de slănină se păstrează într-un castron (nu la frigider), până când vom avea nevoie de ea.
Bucăţelele de zwieback (pâine dulce, coaptă de două ori, tăiată felii) se dau printr-o sită fină împreună cu condimentele. Se adaugă siropul de porumb. Bucăţile de pâine se storc bine, iar apa se păstrează.
Se toarnă 175 ml de apă în castronul care conţine condimentele, se amestecă şi se dă la răcit. Carnea tocată, răcită, se prelucrează în robot până se transformă într-o pastă.
Slănina, amestecul de condimente răcit în prealabil şi o felie de pâine albă se amestecă împreunâ cu carnea.
Compoziţia se oromogenizeazâ în robotul de bucătărie, în porţii mici. Se dă la răcit în frigider, într-un castron manare, acoperit.
Intestinele de porc se înmoaie câtâteva minute în apă caldă.
Compoziţia pentru cârnaţi se îndeasă bine în tubul de umplut cârnaţi. Se prind intestinele de vârful tubului. Se apasă până iese puţină carne, apoi se leagă un nod, cât mai aproape de carne.
Compoziţia se introduce în intestine, prin apâsare uniformă. Cârnaţii se formează presând şi indoind maţul din 15 în 15 cm.
Primul cârnat se întoarce în direcţia acelor de ceasornic, al doilea invers şi aşa mai departe, pentru a-i împiedica să se desfacă.
După aceea se umple cu apă o tigaie mare, în care se pun cârnaţii şi se lasă să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. Se scot din tigaie şi se usucă cu un şervet de bucătărie.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie încăpătoare, iar cârnaţii se prăjesc la temperatură medie, până capătă o culoare maronie uniformă.
Se servesc cu piure de cartofi şi sos de ceapă.
Bangers and mash a devenit un adevărat simbol cultural al Marii Britanii. Pentru o experienţă autentică, încercaţi să preparaţi singuri acest fel de mâncare.
Pofta buna!