Banuti de ciocolata din: margarina, zahar, faina, bicarbonat, miere, vanilie, sare, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g mărgăriră 1 1/4 cană zahăr 2 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură miere 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 75 g fulgi de ciocolată Mod de preparare: Se freacă spumă margarina moale […]
Bănuţi cu fistic
PrinteazaBănuţi cu fistic din: praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, unt, fistic, migdale, zahar brun si scortisoara.
- 1 lingurita praf de copt
- 90 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 150 g unt, taiat cubulete
- 50 g fistic tocat
- 100 g migdale tocate
- 50 g zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină cu praf de copt, la care se adaugă zahăr tos, zahăr vanilat, 1 ou, unt rece, fistic şi migdale.
Se modelează 2 rulouri (0 cea 3,5 cm). Se încinge cuptorul la 180°C. Se amestecă zahărul cu scorţişoară.
Se presară jumătate din cantitatea de zahăr cu scorţişoară pe o pungă, în strat gros, şi se tăvălesc rulourile în zahăr cu scorţişoară.
Se taie apoi în felii groase de cea 1 cm; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se aranjează cu degetele încă o dată, astfel încât să fie rotunde. Se coc 10-12 minute.
Bănuţi cu fistic
Pofta buna!
poate iti place si:
Banuti de ciocolata
Pofta buna!