Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru
PrinteazaO reteta de barbun copt si prajit cu pancetta si cimbru din: barbun, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, lamai, pancetta si fileuri de ansoa.
- 4 barbuni, curăţaţi de solzi şi de intestine
- ulei de măsline
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o legătură mare de cimbru sau maghiran proaspăt
- 2 lămâi, tăiate felii
- 8 felii de pancetta sau costiţă marmorată (cu came şi grăsime)
- 4 fileuri de anşoa în ulei de bună calitate, scurse
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 220°C (treapta 7) şi puneţi pe foc o tigaie cu grătar, până când se înfierbântă. Ungeţi peştii cu ulei de măsline şi condimentaţi-i cu sare şi piper, pe dinăuntru şi pe dinafară. Umpleţi-i cu fire de cimbru sau rozmarin şi câteva felii de lămâie.
Puneţi peştii pe grătarul încins şi frigeţi-i câte un minut pe fiecare parte, apoi scoateţi-i pe o planşetă de tocat. înfăşuraţi fiecare peşte în 2 felii de pancetta şi aşezaţi deasupra un file de anşoa.
Puneţi peştii într-o tavă pentru cuptor, presăraţi-i cu cimbru sau maghiran, stropiţi-i cu puţin ulei de măsline şi coaceţi-i în cuptorul încins timp de 8 minute pana cand sunt facuti si in interior.
Barbun copt şi prăjit, cu pancetta si cimbru
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata barbun