Barbun cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de barbun cu portocale din: barbun, portocale, vin alb, foaie de dafin, patrunjel, unt, cimbrisor, sare si piper.
- barbun
- 2 portocale
- 2 pahare vin alb
- 1 foaie dafin
- pătrunjel
- unt
- cimbrişor
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se taie capul şi coada barbunului, se dezosează şi se spală bine. După ce s-a scurs bine de apă, se aşează în forma în care va fi pus la prăjit, bine unsă cu unt, şi se ornează cu foi de dafin şi cimbru.
Se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin alb şi se pun, deasupra, portocalele tăiate felii subţiri. Se introduce vasul la cuptor şi se lasă circa douăzeci de minute. Se decorează cu pătrunjel proaspăt, tocat fin.
Poftă bună!