Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre din: fileuri de barbun, usturoi, sare, piper negru, oregano verde, ulei de masline, zeama de lamaie, piure de masline negre. Ingrediente: 4 fileuri de barbun 1/2 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mână de oregano proaspăt cules 2 linguri de ulei de măsline […]
Barbun la gratar
PrinteazaO altă retetă grecească excelentă care se prepară din barbun vărgat, un peşte foarte apreciat, care trăieşte în Marea Mediterană.
Bărbunul vărgat are nu doar o aromă plăcută, ci şi un aspect foarte atrăgător, pielea lui fiind argintie cu roz.
După ce a fost curăţat şi eviscerat, bărbunul vărgat se umple de obicei cu un amestec format din lămâi conservate, ardei iuti şi pătrunjel, apoi este înfăşurat într-o frunză de viţâ-de-vie, precum cele folosite pentru a face dolmodes.
Peştele pregătit astfel este prăjit la grătar, iar înainte de a fi servit se stropeşte cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Mesenii trebuie să desfacă mai întâi frunzele de viţâ-de-vie şi apoi pot mânca peştele.
De obicei, peştele se înfăşoară în frunză astfel încât să arate ca şi când ar purta o haină; cu alte cuvinte, capul şi coada rămân neacoperite.
Există însă şi bucătari care folosesc mai multe frunze şi acoperă peştele cu totul.
Barbun la gratar
Pofta buna!
Paste cu barbun la tigaie, rosii, ardei iute rosu si masline negre
Paste cu barbun la tigaie, rosii, ardei iute rosu si masline negre din: ulei de măsline, barbun, ardei iuţi roşii, usturoi, roşii uscate la soare, măsline negre,vin alb, paste, vin alb, sare, piper negru, pătrunjel cu frunza lată. Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline 4 fileuri de barbun, de 170-225 g fiecare, fără solzi 2 ardei iuţi roşii medii/mari proaspeţi, curăţaţi […]
Barbun umplut cu pesmet si rosii
Barbun umplut cu pesmet si rosii din: ciabatta, rosii, masline, seminte de pin, maghiran, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, barbun. Ingrediente: 1/2 paine ciabatta 1 mana de rosii, tocate 1 mana de masline, fara samburi, tocate 1 mana de seminte de pin 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau busuioc ulei […]