Barbun in sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper.
- un kilogram barbun
- 2 frunze de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 125 ml oţet
- 2 linguri cu amidon sau făină
- 250 ml ulei de măsline
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se condimentează şi se trece prin amidon. Se încinge uleiul şi se prăjeşte peştele pe toate părţile. Se scoate peştele din tigaie, se presară usturoiul, oregano şi se adaugă frunza de dafin.
Se toarnă oţetul, puţină apă şi se lasă să fiarbă sosul până scade puţin. Se pun barbunii pe farfurie, se toarnă deasupra sosul şi se servesc.
Barbun in sos picant
Pofta buna!