Pui Wellington: O Interpretare Modernă a Unui Clasic Britanic din: fileuri de pui, bacon, ciuperci, ulei, foietaj, ou, sare, piper. Reinterpretând rețeta clasică de Beef Wellington, Pui Wellington se distinge prin eleganță și savoare, aducând în prim plan fileul de pui, învăluit cu grijă în bacon crocant și aluat fraged de foietaj. Această versiune oferă […]
Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti
PrinteazaBarbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti din: barbuni, vin rosu, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, unt, rosii, cimbru, cartofi noi, faina, lapti de peste, zahar.
Ingrediente:
- 1,100 kg barbuni
- 1 pahar vin roşu
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 100g unt
- 300 g roşii
- cimbru
- 400 g cartofi noi
- 1 /2 lingură de făină
- 200 g lapţi de peşte
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti: Barbunii se curăţă şi se spală, apoi se pun într-un platou (de cuptor), uns cu unt, se dă sare, piper şi se dau la cuptor, circa 20 minute.
Separat se face sosul (se sotează în unt, ceapa şi usturoiul tocate, se pune făina, vinul, roşiile curăţate şi tăiate, sare, piper, puţin zahăr, cimbru, puţină supă şi lapţii tăiaţi, apoi se fierb toate circa 15 minute).
Peştele se napeazâ cu sosul fierbinte, se presară cu verdeaţă tocată şi se garniseşte cu cartofi noi în unt.
Pofta buna!
Salată de Primăvară cu Loboda și Feta
Salată de Primăvară cu Loboda și Feta din: loboda, feta, nuci, ceapa, ridichi, ulei, suc de lamaie, sare, piper. Salata de primăvară cu loboda și feta este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de gusturile vibrante ale sezonului. Această rețetă nu doar că îmbină texturi și arome îndrăznețe, dar este și […]
Unde se gasesc barbuni? Eu, una, n-am mai auzit.